По време на извънредното заседание депутатите се скараха за доклада, изготвен от дейността на Временната комисия по повод споразумението между "Булгаргаз" ЕАД и турската държавна енергийна компания "Боташ".

В контекста на дебатите стана ясно, че няма внесен доклад от временната парламентарна комисия по темата. От своя страна председателят на временната комисия и депутат от ГЕРБ-СДС Жечо Станков предложи проект на решение, който да бъде внесен и да се обсъди.

Драгомир Стойнев от БСП призова, за да има нормално работещо Народно събрание и да работят нормално депутатите, трябва да има правила. "Докладът е при вас и не разбирам защо е необходимо да се прави театър", недоумява Стойнев, като се обърна към председателя на Народното събрание Росен Желязков.

Борислав Гуцанов уточни, че от БСП ще подпишат доклада и ще го внесат в рамките на 5 минути в деловодството на Народното събрание, за да има какво да се гледа по време на извънредното заседание на законодателния орган. Няма нищо ново в доклада и не разбирам кой го сгъна, ядоса се Гуцанов на мнозинството в пленарната зала.

БСП вадят на светло договора с Боташ

БСП вадят на светло договора с Боташ

Утре левите ще направят представяне на Доклада от временната комисия пред медиите

Председателят на 49-то Народно събрание Росен Желязков уточни, че докладът не е при него, тъй като не е внесен. Той призова депутатите от БСП да внесат проект на решение по темата.

Венко Сабрутев от ПП-ДБ обвини Росен Желязков, че става съизвършител на тежки доказателства по доклада с "Боташ". "Вие използвате всякакви процедурни хватки само и само да не се разгледа доклада. Вие изпратихте договора с "Боташ", както пътната карта - в небитието", заяде се Сабрутев и настоя за половин час почивка, за да може докладът да бъде вкаран в дневния ред на законодателния орган.

В крайна сметка след карамбол от скандали Желязков даде почивка от 30 минути по искане на такава от председателя на парламентарната група на ПП-ДБ и бивш премиер Кирил Петков.

ИТН: Борисов и ДПС контролират служебния кабинет

ИТН: Борисов и ДПС контролират служебния кабинет

Партията иска да даде доклада за Боташ на прокуратурата