Аз вече два пъти посетих ДАНС по тяхна покана, но друг трябва да посети много пъти ДАНС. Този, който казва, че има остро писмо срещу президента на Азербайджан Илхам Алиев шефът на Булгаргаз Николай Павлов. Това коментира шефът на Българската газова асоциация Пламен Павлов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Николай Павлов трябва да бъде подложен на обследване, той не е добре. Аз изтеглих от техния сайт част от най-задавани въпроси, отговорът е все различен. Не може цялата държавата да се върти около негови интереси", коментира още Павлин Павлов.

"Булгаргаз" да променя цените по-плавно, настояват енергийни експерти

"Булгаргаз" да променя цените по-плавно, настояват енергийни експерти

Двамата са на мнение, че има заложени бомби в енергетиката, но те могат да се "обезвредят".

"За последните 8 месеца България е получила цена 149 долара за 1000 кубика, едва 150,7 млн. кубика, защото толкова са си заявили", допълни той.

"Количествата, които не сме заявили, а сме ги освободили, те се реализират от компания в Италия. Ние сме се отказали от тези количества. Могат да ни благодарят", каза още Павлин Павлов.

"В КЕВР има колективна безотговорност. Това е комисията, която трябва да бъде преструктурирана. Никой не отговаря за нищо конкретно, а всеки се меси във всичко.

Булгаргаз уверява, че отчита всяко намаление на цените на световните пазари

Булгаргаз уверява, че отчита всяко намаление на цените на световните пазари

Следващата заявка ще бъде внесена на 11 януари за цените през февруари

Видяхме примера на 29 декември се утвърждава цена, а на 1-ви се увеличава. Трябва да се направи опит да няма квотен принцип на формиране", коментира енергийният експерт и допълни, че трябва да се направи финансов и оперативен одит на Булгаргаз.