КЕВР ще реши с колко ще поевтинеят газът и парното на 1 май. Това стана ясно по време на онлайн откритото заседание за цените на топлинната енергия съобщават от "24 часа".

Именно в първия ден на идния месец цените влизат в сила.

Припомняме, вчера от КЕВР предложиха заради поевтиняването на природния газ с 6,67%, топлата вода също да поевтинее с различни проценти за 8 града.

За София намалението на цената е 3,02%, за Пловдив - 1,05%, за Плевен - 1,54%, за Бургас - 1,75%, за Варна - 0,75%, за Враца - 2,4%, за Велико Търново - 1,78% и за Разград - 1,69%.

От КЕВР предлагат поевтиняване цената на парното

От КЕВР предлагат поевтиняване цената на парното

От юли се очаква поскъпване на цената на тока

Заявление за участие в онлайн заседанието на Комисията бяха подали само от "Топлофикация-София" и "Топлофикация-Велико Търново".

Изпълнителният директор на столичното дружество Александър Александров заяви, че приемат доклада. Директорът на дружеството във Велико Търново Емануил Зъбов обаче изрази несъгласие с предложените цени, които според него са неудовлетворителни и неприемливи. За него е необясним фактът, че е намалена регулаторната база на активите.

От своя страна председателят на КЕВР Иван Иванов посочи, че писмени възражения и становища се приемат до 17.00 часа днес. Експерт на комисията обясни, че регулаторната база на активите е променена заради поевтиняването на природния газ, а оттам и на разходите.

Няма да има необосновано поскъпване на парното, уверява КЕВР

Няма да има необосновано поскъпване на парното, уверява КЕВР

Цената през новия отоплителен сезон щяла да бъде по-ниска