Няма да допуснем да бъде застрашен отоплителният сезон. Това увери пред БНР столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Думите й са по повод информацията от по-рано днес, че "Булгаргаз" съди "Топлофикация София" за 35 милиона лева. Тази сума е само част от общия дълг от 120 милиона лева, който столичното дружество има към газовата компания. До мярката се е стигнало поради риск "Булгаргаз" да не може да се разплати с доставчика си на гориво - руската компания "Газпром експорт". За проблема са информирани принципалите на двете дружества - Столичната община и БЕХ, а също и Министерство на енергетиката.

По думи на Фандъкова потребителите нямат основание да се притесняват.

"Знаем, че от години има предизвикателства във връзка с това, че "Булгаргаз" има изискване да се плаща доста по-рано, "Топлофикация" събира своите вземания със закъснение. Това е част от процеса. Лично аз нямам притеснения и няма да допуснем отоплителният сезон да бъде застрашен", коментира ситуацията кметът.

"Булгаргаз" съди "Топлофикация София" за 35 млн. лева

"Булгаргаз" съди "Топлофикация София" за 35 млн. лева

Сумата е само част от общия дълг от 120 млн. лева на топлофикационното дружество

"В добро здраве съм и трудно се уморявам", това заяви пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по повод местните избори през октомври. "Чувам непрекъснато и чета, че съм била уморена. Мен ме мотивира работата, обясни тя и добави, че все още има сили и амбиция да я върши.

Фандъкова все още не е готова с решението дали ще се кандидатира отново за кмет, като повтори, че това ще стане ясно през септември месец, но ако реши да се кандидатира екипът, с който ще работи, ще бъде нов.