Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цената на природния газ за март 2021 г.

Решението на Комисията е прието в съответствие с условията на договора между "Булгаргаз" ЕАД и ООО "Газпром экспорт" и условията по договора с азербайджанската компания и споразуменията към него.

Отчетена е предложената от "Булгаргаз" актуализирана цена на синьото гориво, в която е отразена отчетната информация за пазарните индекси на европейските газови хъбове за февруари 2021 г. и за средномесечния обменен курс за конвертиране на евро в щатски долари на Европейската централна банка за същия период.

КЕВР: Цените на парното, топлата вода и тока остават

КЕВР: Цените на парното, топлата вода и тока остават

Увеличената цена на природния газ за февруари отразява европейските спотови пазари

Утвърдената цена на газа от 1 март 2021 г. е в размер на 28,64 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). За предходния месец февруари утвърдената от регулатора цена на природния газ беше в размер на 30,39 лв./MWh.

От КЕВР поясняват, че промяната на цената на природния газ няма да се отрази на цените на топлинната и на електрическата енергия и те остават непроменени.

Решението на енергийния регулатор за утвърждаване на цената на природния газ от 1 март 2021 г. ще бъде публикувано на сайта на КЕВР.

Булгаргаз предлага 30,22 лв./MWh цена на природния газ за март на 2021 г.

Булгаргаз предлага 30,22 лв./MWh цена на природния газ за март на 2021 г.

Решението се взема от КЕВР