Старото ръководство на "Булгаргаз" е освободило целия мениджърски екип ден преди вписването на новото ръководство на дружеството. Това заяви пред БНТ председателят на Съвета на директорите Иван Топчийски.

"Заварихме дружество без съдържание. Това е дружество със стратегически интерес. Освен това на старото ръководство е предложено обезщетение от над 170 хиляди лева. А тези договори е можело да бъдат прекратени без обезщетения", заяви Топчийски. 

Бившият шеф на "Булгаргаз" не е викан за разпит

Бившият шеф на "Булгаргаз" не е викан за разпит

Тази година изтича и договорът с "Газпром", предстоят тежки преговори

Според него старото ръководство не иска да има никаква следа какво се е случвало назад във времето

Новото ръководство трябва да търси стабилизация на компанията. Вземанията на дружеството са нараснали главоломно, защото компанията не е успяла ги събере. 206 млн. лв. задължения на "Топлофикация- София", са прехвърлени към БЕХ с договор на цесия, каза Топчийски.

Цената на газа може да падне с 2 до 3% освен обявените 18% от февруари, каза още Иван Топчийски. Това ще стане ясно следващата седмица.

"Булгаргаз" и "Булгартрансгаз" работели като филиали на "Газпром"

"Булгаргаз" и "Булгартрансгаз" работели като филиали на "Газпром"

Това е усещането на енергийния експерт Христо Казанджиев

И допълни, че цената се определя на база на предложение от "Булгаргаз", а се приема от КЕВР.

"Липсва връзката между двете звена. КЕВР трябва критично да погледне на тази ситуация", обясни новият шеф на "Булгаргаз".

Той напомни, че договорът за доставка на азерски газ изтича в средата на тази година, а няма никакво предаване и приемане на документи между старото и новото ръководство на "Булгаргаз".

Затова започва подготовката на тези преговори. Прави се всичко възможно газовата връзка да заработи от юли и проектът да се завърши скоро, увери Топчийски. Тепърва ще се търсят документи, като Пътната карта от 2017 г.

Николай Павлов: Имаше натиск към ръководството на "Булгаргаз" с месеци

Николай Павлов: Имаше натиск към ръководството на "Булгаргаз" с месеци

"Булгаргаз" е доста апетитно дружество в отлично финансово състояние, огромен фактор на пазара.

Относно президентското предупреждение за промяна на модела и вкарването на посредници, той уточни, че няма такава информация. Запасите в газохранилището в Чирен били намалели. Те са резерв, който балансира потреблението.

Румен Радев критикува Петков: Прибърза за Северна Македония

Румен Радев критикува Петков: Прибърза за Северна Македония

Срещите с ОМО "Илинден" не допринасят за напредъка на РСМ за ЕС