607 населени места са без електричество към 13.30 часа. Това съобщават от Министерство на енергетиката. От ведомството поясняват, че ситуацията в страната постепенно се нормализира.

Общо 675 екипа от трите електроразпределителни дружества работят за отстраняване на авариите. Екипите на "Електроенергийния системен оператор" са в готовност да се включат.

Най-дебела е снежната покривка в Монтана и Враца

Най-дебела е снежната покривка в Монтана и Враца

Над 30 см

В Североизточна България обстановката остава най-усложнена. Там без електрозахранване са общо 499 населени места (136 000 абонати). По отстраняване на авариите работят 400 екипа на "ЕНЕРГО-ПРО-Електроразпределение".

ЧЕЗ съветва какво да правим при аварии

ЧЕЗ съветва какво да правим при аварии

Телефонът да е винаги зареден, да се огледаме дали съседите имат ток

33 са населените места без захранване на територията на "ЧЕЗ Електроразпределение". От дружеството информират, че 360 техни екипи работят за възстановяване на нормалната обстановка.

75 населени места - 20 000 абонати, са без електрозахранване на територията на "EVN-Електроразпределение". Дружеството е ангажирало 133 екипа за отстраняване на авариите.

Снегът блокира Североизточна България, 658 населени места са без ток

Снегът блокира Североизточна България, 658 населени места са без ток

Ограниченията за движение на тирове остават

В нормален режим работят топлоелектрическите централи и АЕЦ "Козлодуй". "Мини Марица-Изток" подават необходимите количества въглища.

Ритмични са доставките на природен газ за страната. Хранилището в Чирен към момента разполага с над 350 млн. куб. м. активен газ.

Сигнали, свързани с енергийната система, могат денонощно да се подават на дежурния телефон в министерството - 02/926 32 94.