Представят резултатите от проверката в Топлофикация-Перник АД в петък, съобщиха от Министерството на енергетиката.

Проверката бе разпоредена от министъра на енергетиката Теменужка Петкова. От нейното ведомство проверяват техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти в Топлофикация-Перник АД.

Петкова нареди проверка в "Топлофикация-Перник"

Петкова нареди проверка в "Топлофикация-Перник"

Във връзка със зачестилите авари и прекъсване на топлоснабдяването

Причината са зачестилите аварии и прекъсване на подаването на топлинна енергия. Към момента топлоподаването към абонатите е възстановено и дружеството работи в нормални експлоатационни параметри.

Проверката на МЕ включва изпълнение на задължението за набиране и съхраняване на резервите от горива, както и прилагането на реда и необходимите техническите условия за топлоснабдяване.

Перник протестира срещу терора на Топлофикация

Перник протестира срещу терора на Топлофикация

Перничани останаха без парно в най-големите студове

В началото на проверката заместник - министър Красимир Първанов обяви, че сметките на абонатите на Топлофикация Перник ще бъдат коригирани. Периодът, в който топлоподаването е било прекъснато, няма да бъде фактуриран, увери той.

КЕВР проверява "Топлофикация-Перник"

КЕВР проверява "Топлофикация-Перник"

С доклад енергийният регулатор обявява резултатите

След констатиране на нередностите, контролните органи ще направят предписания за предприемане на последващи действия от страна на Топлофикация-Перник АД за тяхното изпълнение, с цел гарантиране сигурността на топлоподаването.

По-рано пред административната сграда на ТЕЦ "Република" имаше протест. На протеста дойде и Любомир Спасов - директор на местната топлофикация. Той заяви, че повече от половината перничани са длъжници на дружеството, цитира думите му БНТ.