Уест Хем победи Евертън с 2:0 на "Лондон Стейдиъм" в мач от 21-ия кръг на Висшата лига. С този успех "чуковете" се изкачиха с точка над зоната на изпадащите във Висшата лига и оставиха "карамелите" на дъното.

Боуен се разписа през седем минути през първото полувреме. Той засече от близко разстояние центриране на Емерсон Палмиери, след което се възползва и от асистенция на Михаил Антонио. Алекс Иуоби пък удари греда за Евертън през втората част.

Дани Ингс ще помага за спасението на Уест Хем

Дани Ингс ще помага за спасението на Уест Хем

"Чуковете" плащат 15 млн. паунда на Астън Вила

Това бе шеста загуба за "карамелите" в последните им седем мача и призивите на фенове за масови оставки на ръководните постове няма да секнат.

Саутхемптън остана равен по точки с Евертън на последното място във Висшата лига, след като отстъпи с 0:1 срещу Астън Вила като домакин. Мачът бе временно спрян заради прелетял дрон над "Сейнт Мери'с" през първото полувреме, а единственият гол падна през втората част. В 77-та минута Оли Уоткинс се разписа след изпълнение на пряксвободен удар на Дъглас Луис.

Саутхемптън вкара в 63-та минута чрез капитана си Джеймс Уорд-Праус, но попадението бе отменено заради нарушение в наказателното поле.

Лестър пък е на точка пред Уест Хем след равенство 2:2 срещу шестия в подреждането Брайтън на "Кингс Пауър Стейдиъм". Каору Митома даде преднина на гостите в 27-та минута, но "лисиците" стигнаха до пълен обрат с попадения на Марк Олбрайтън и Харви Барнс в края на първото и началото на второто полувреме. Еван Фъргюсън донесе ново равенство в 88-та минута и оформи крайното 2:2.

Нотингам Форест запази безопасна дистанция от четири точки над зоната на изпадащите, след като стигна до 1:1 срещу 18-ия в класирането Борнемут. Джейдън Антъни даде преднина на "черешките" в 28-та минута, а Сам Съридж изравни за Форест в 83-та.