Ресторантьор от Австрия е нагрубил и хвърлил храна по лицата на посетители в неговото заведение заради забележка, пише BBC.

Всичко започнало, когато двама гости в заведението се оплакали, че им е било поднесено грешно ястие. Забележката свършила с насилие, обясняват от полицията в Австрия.

Действието се развива в град Бад Шалербах. По принцип туристите предпочитат града заради хубавите, спокойни и тихи разходки. Сряда вечер обаче улиците не били тихи и спокойни, а двама души, излезли на вечеря, се прибрали със синини.

По данни на властите 56-годишният ресторантьор директно започнал да замеря гостите с храна, след като се оплакали. "Никога не съм преживявал нещо такова", разказва клиент в заведението в коментарите си онлайн.
Според него собственикът е бил пиян.

Спрямо разказ на свидетел мъжът не спрял до това да хвърля храна. Когато единият от клиентите се опитал да се обади на полиция, той замахнал и ударил с ръка клиента.

Пострадалите избягали на улицата пред ресторанта, като 4-членно семейство ги последвало след случката.

Според полицейския доклад по случая след това агресивният ресторантьор нападнал двама от групата отпред, като нанесъл удари на 43-годишен мъж.

Мъжът продължил с агресията дори след като дошли полицаите.

Медиите в Австрия пишат обаче, че ресторантът, който е част от къща за гости, е известен с хубава домашно сготвена храна. Цялото местенце било известно сред туристите.