Очаква се този уикенд движението към Черноморието и Гърция да се повиши значително. Причината - първото утро на месец юли.

Очаква се голям брой туристи и любители да се насочат към морето днес за July Morning. Трафикът ще бъде по-интензивен главно по АМ "Тракия" и АМ "Струма".

Заради това е въведена и забрана за движението на тежкотоварни превозни средства по първокласните пътища и магистралите. Ограничението ще важи за следобедните часове, съобщи Нова телевизия.

Цялата страна в оранжево и жълто заради жеги

Цялата страна в оранжево и жълто заради жеги

Максималните температури ще достигнат на места 41 градуса

Синоптиците предвиждат времето по Черноморието през уикенда да бъде топло с максимални температури от 33 до 37 градуса. Минималните температури ще бъдат около 22 - 24 градуса. Температурата на водата ще бъде над 25 градуса.

Тези, които възнамеряват да прекарат нощта на плажа в очакване на изгрева, трябва да имат предвид, че температурите през нощта ще паднат около 20-24 градуса.

Времето в южната ни съседка Гърция също ще бъде подходящо. В северните курорти в страната през деня се очакват температури между 35-38 градуса. През нощта термометърът ще показва около 23 - 26 градуса.