Единна европейска прокуратура и дигитализация на бизнеса поиска български евродепутат. Да надградим и ускорим начина, по който Европа се развива, мотивира се евродепутатът в групата на ЕНП Ева Майдел по време на дискусия за българското председателство в София - "Бъдещето на Европа. Българското председателство 2018 и приоритетите на българския бизнес и общество", провела се в Дома на Европа.

Според Майдел посланието ни трябва да е развиваща се БългарияНека българският глас се чува чрез българския бизнес, призова Ева Мейдел по повод предстоящото председателство.

Европа може да достигне растеж, ако се премахнат пречките, по мнението на Майдел. Тя настоя за еднакви правила за всички държави членки.

Важен акцент в работата й е дигиталният пазар. Ева Майдел се обяви за дигитализиране на европейската индустрия. Когато говорим за растеж, трябва да сме сигурни, че имаме нужните кадри, коментира евродепутат. Трябва да подготвим бъдещите кадри, подчерта тя.

Силна ефективна европейска прокуратура, поиска евродепутатът. Трябвало да има гарантиран справедлив процес за бизнеса в Европа. Амбицията й е съюзът да е мощен фактор на световната сцена.

Вицепремиерът по председателството Деница Златева коментира от своя страна важността за преговорите по Брекзит. Важно било какъв подход ще се избере - общностен или индивидуален на всяка членка с Великобритания. България настоява за единни преговори по отделни параметри на излизането на Обединеното кралство от ЕС.

Когато сме единни, сме по-силни, убедена е Златева.

Над 220 събития ще има в България по време на председателството. Амбиция на кабинета е да се популяризира председателството в цялата страна. Обмислят се финансови стимули за НПО-тата за целта.