Успехът на европейската мечта е в ръцете на стажантите на европейските институции. Това заяви еврокомисарят Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП по време на специална среща по посрещането на стажантите. Тя подчерта, че те са новото поколение на Европа и ги призова да си поставят смели цели и да работят усилено за тях.

Всяка година стажантските програми на институциите на ЕС наемат 1000 практиканти. Те са избрани сред повече от 15 000 кандидати от цял свят, съобщават от кабинета на Майдел. Стажантите могат да се запознаят от първа ръка с работата на институциите и процеса на взимане на решения на европейско ниво.

Ева Майдел призова стажантите да бъдат проактивни и да вярват във възможностите си, тъй като са свежият кислород в системата на тези институции.

Майдел откри конференцията заедно с еврокомисаря по образование, култура, младеж и спорт Тибор Наврачич. Еврокомисарят призова младежите да помислят за постиженията на Съюза и да се включат в новата програма "Корпус за солидарност". Там те ще могат да работят директно за подобряване на средата, в която живеят.

През 2017 г. има две важни годишнини на Европейския съюз - на програмата "Еразъм"+ (30 години) и 60-годишнина от подписването на договора от Рим.

От кабинета на Ева Майдел подчертават, че тя е припозната като политик, който активно работи по темите за образование, предприемачество и дигитални въпроси.

Майдел е посланик на инициативата на Европейската комисия за е-Умения. Тя е насочена за промотирането на уменията за реализация в икономиката на 21-ви век.