Лудогорец е изправен пред поредното си изпитание в Лига Европа. Тази вечер "орлите" домакинстват на кипърския АЕК (Ларнака), като само победа ще съхрани минималните шансове на разградчани за едно от първите две места в група "А".

Причината е, че до момента българският първенец има едва точка в своя актив, която бе постигната при гостуването на същия тим преди две седмици.

Лудогорец взима бразилския защитник Яго Амарал Бордучи

Лудогорец взима бразилски защитник

"Той вече знае, че ще бъде привлечен от български клуб"

Треньорът на Лудогорец Антони Здравков няма кадрови проблеми и ще пусне всичко най-добро, с което разполага, въпреки че в неделя му предстои тежък тест в Първа лига - домакинство на Берое. Играта на нашия тим до голяма степен ще зависи от креативността на Марселиньо, головата успеваемост на Клаудиу Кешеру и сработката в отбрана между Козмин Моци и Антон Недялков.

Бразилският плеймейкър пък ще трябва доста да внимава, тъй като е с натрупани жълти картони и при нов такъв ще пропусне гостуването на Байер (Леверкузен).

Светослав Дяков: АЕК е качествен тим, но ние сме по-добри

Светослав Дяков: АЕК е качествен тим, но ние сме по-добри

"Чакаме с нетърпение подобни срещи"

Самочувствието на АЕК (Ларнака) не е от най-високото, след като през уикенда селекцията на Андони Ираола загуби минимално сблъсъка с АЕЛ (Лимасол). Кипърците са устремени към постигането на първа победа като гост в групите на Лига Европа. Островитяните нямат особен проблем с избора си на футболисти, като само двама от тях са под въпрос - Антониадес и Касес.

Другото, за което тимовете ще играят, е и пари. Победа в груповата фаза на Лига Европа е оценена на 570 хиляди евро, а равенството е 190 хиляди евро.

Главен съдия на срещата е Оле Хобер Нилсен от Норвегия, с помощници Ким Хаглунд и Магнус Лундберг. Допълнителни асистент арбитри пък ще бъдат Торе Хансен и Еспен Ескаш.

Антони Здравков: Лудогорец няма голяма възможност да излезе от групата си в Лига Европа

Антони Здравков: Лудогорец няма голяма възможност да излезе от групата си в Лига Европа

"Победата над АЕК е задължителна"