ЦСКА приема ФК Копенхаген в първи мач от третия предварителен кръг на Лига Европа. Двубоят се очаква с нестихващ интерес от "червените" фенове, които бяха позабравили сладкото чувство от подобни големи европейски вечери.

Стале Солбакен: Догодина Мауридеш вече няма да е в ЦСКА
Обновена

Треньорът на Копенхаген: Догодина Мауридеш вече няма да е в ЦСКА

"Много е добър в наказателното поле"

Макар и в ролята на аутсайдери, момчетата на Нестор ел Маестро ще опитат да дадат сериозен отпор на датския хегемон. Те ще имат подкрепата на около 20 000 свои привърженици на националния стадион "Васил Левски".

Петър Жеков: Копенхаген е отбор от нашата черга, ЦСКА не трябва да се плаши от тях

Петър Жеков: Копенхаген е отбор от нашата черга, ЦСКА не трябва да се плаши от тях

"Силите са изравнени"

Битката със скандинавците определено ще бъде и първият сериозен тест за новия треньорски щаб на клуба. До този момент "армейците" нижат успех след успех, но над противници, които определено не респектират.

Четирима са аут от групата на столичани за сблъсъка с датчаните. Това са наказаните Николай Бодуров и Кристиян Малинов, Станислав Манолев, който тепърва започна да тренира наравно с отбора, и Енрике Рафаел, който все още се възстановява от контузията, която получи.

анкета

ТОПСПОРТ Ви пита: Как ще завърши първият двубой между ЦСКА и ФК Копенхаген от Лига Европа?

Запомняща се „червена“ вечер и голяма победа за ЦСКА. 61.7%

Равенство, което ще съхрани интригата и за реванша в Дания. 11.5%

Логична загуба за „армейците“. Хората на Ел Маестро просто са по-слаби от скандинавците. 20.9%

ЦСКА не ме интересува. Ще следя мача на Лудогорец срещу Жрински (Мостар). 5.8%

По подобие на предишните мачове на ЦСКА в турнира, централната двойка защитници отново ще бъде съставена от Божидар Чорбаджийски и Стивън Перейра, който понякога обаче е склонен на непредизвикани грешки. В средата на терена заместник на гореспоменатия Малинов ще бъде Жанио Бикел, а атаката повежда новият любимец на Сектор "Г" - Мауридеш. Много се очаква и от Кирил Десподов, който също се намира в отлична форма.

Съперниците от Копенхаген сякаш леко неглижират днешния двубой, мислейки повече за голямото дерби през уикенда с вечния си съперник Брьондби. Наставникът им Стале Солбакен няма сериозни проблеми с контузени или наказани, като тази вечер ще може да заложи на оптимален състав.

Десподов: Ел Маестро се старае да ни предаде шампионски дух, целим се в групите на Лига Европа

Десподов: Ел Маестро се старае да ни предаде шампионски дух, целим се в групите на Лига Европа

"Не мисля, че шансовете ни срещу Копенхаген са малки"

Определено голямата звезда на датчаните е плеймейкърът Виктор Фишер, който направи име с екипа на холандския гранд Аякс. В атака пък положението става още по-сериозно с наличието на доказани нападатели като босненецът Кенан Кодро и Даме Н"Дойе. В халфовата линия ще командват Расмус Фалк и капитанът Зека, докато в отбрана се разчита много на новото попълнение Андреас Бйеланд.

Главен съдия на срещата е Барт Вертентен от Белгия, с помощници Риен Ванизере и Тибо Нийсен. Четвърти рефер е Брам ван Дрише.

Ел Маестро: Копенхаген е по-добрият отбор, но шансовете ни са равни
Обновена

Ел Маестро: Копенхаген е по-добрият отбор, но шансовете ни са равни

"Трябва да покажем силните си страни"