Финансовият министър Асен Василев заяви, че ако параметрите, заложени в бюджета не се изпълнят той "директно" си отива. Той каза това в предаването "120 минути" на БТВ.

По думите му разговорите с партньорите за бюджета са довели до определени компромиси. На въпрос дали е готов да носи лична отговорност ако параметрите, заложени в бюджета, не се изпълнят той отговори: "Ако нямаме салдо 3% тази година и не постигнем салдо 3% до година, това означава една основните заявки на кабинета за еврозоната да бъде провалена. Такова нещо ако се случи - аз директно си отивам", каза Василев, но остана оптимистичен и допълни "но аз лично не вярвам, че ще се случи. Работи много усилено, за да не се случи"

Той коментира и премахването на дерогацията за "Лукойл", като заяви, че целите на това действие са да не отиват парите при Путин и да не се увеличат цените. "На първи януари - максимално кратък срок да се ограничи износа за трети страни, и на първи март вече да се спре и ползването на руски петрол за вътрешния пазар", обясни финансовият министър.

На въпрос относно случващото се в ДПС той отговори, че няма познанията по темата, за да коментира.

Горанов: Бюджет 2024 е крайъгълен камък за властта, дано да няма разбити глави

Горанов: Бюджет 2024 е крайъгълен камък за властта, дано да няма разбити глави

Според него правителството е на ПП, а ДБ са им придворни дами