Инвестиционни, оборотни и специализирани селскостопански кредити срещу складови записи са акцентът в участието на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк в международното изложение "Селското стопанство и всичко за него".

Изложението беше открито вчера в Добрич и ще продължи до 2 септември. В него се включват земеделски производители, търговци на зърно, търговци на селскостопански машини и оборудване, финансови институции и др.

Двете банки предлагат възможност за получаване на инвестиционни заеми с размер до 200 000 лева, специално насочени към подпомагане на малките и средни предприятия.

Максималният срок на погасяване на тези кредити е седем години, като те могат да се използват от фирмите за ново строителство, реконструкция и разширяване, за закупуване на машини и производствено оборудване, както и за апаратура, служебни автомобили, софтуер и др.

Освен инвестиционни заеми, HVB Bank Biochim и Hebros Bank предлагат на малкия и среден бизнес и селскостопански оборотни кредити до 200 000 лв. срещу складови запаси, които могат да се използват за придобиване на суровини и материали или други текущи нужди.