Общото събрание на акционерите на Доминант финанс АД взе днес решение за увеличение на капитала на дружеството от 50 хил. лв. на 1.2 млн. лв. за сметка на печалбата на дружеството, съобщи БФБ-София.

Компанията ще издаде 1.15 млн. нови акции с номинална стойност 1 лев., като срещу всяка една притежавана акция, всеки един от акционерите ще получи 23 нови такива.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право на акции от увеличението, е 4 септември 2006 г.

През юни дружеството закупи 100% от капитала на Промота Аеропарк АД, a миналата година придоби 43% от капитала на Юрокапитал Битекс.

Компанията работи по проект за учредяването на джойнт-венчър, контролиран по равно от Доминант Финанс и американската мебелна компания „Chesterfield", който ще има ексклузивен лиценз върху интелектуалните права на търговската марка „Chesterfield" за Балканите и Близкия Изток.

Доминант финанс отчете загуба в размер на 26 хил. лв. за първото полугодие на 2006 г., а приходите на дружеството възлизат на 48 хил. лв, съобщава Finance.news.bg.

Акциите на компанията се търгуват на борсата по цена от 1820 лв. за брой.