ДЗИ Банк подобрява ефективността си, каза Красимир Ангарски, главен изпълнителен директор на ДЗИ Банк, по повод преместването на търговията с акции на ДЗИ Банк от неофициален пазар на официален на Българската фондова борса. 

Преместването на ценните книжа на банката на официален пазар, означава още подобрена ликвидност по позицията, както и нарастващ интерес към акците на финансовата институция на капиталовия пазар у нас. 

Добрите резултати, които ДЗИ Банк отчита, са резултат от навлизането в нови пазарни ниши и преди всичко в сегмента на банкиране на дребно, заяви още Ангарски, цитиран от агенция „Фокус".  

Банката отчита над 1100 млн. лв. активи за първото полугодие, а печалбата по предварителни данни възлиза на 0.8 млн. лв. Финансовите резултати показват чувствително подобрение на ефективността на банката и преди всичко на приходите от основна дейност, като най-голямо е увеличението при срочните депозити на граждани, което е 27 %. 

Финансовата институция успява да запази тенденцията на постоянно увеличение на приходите си от такси и комисионни, които са с 60 % повече спрямо същия период миналата година. 

От банката заявиха също така, че през последната година са били внедрени и разработени над 20 нови продукта и услуги, които са увеличили клиентската база на трезора и са допринесли за утвърждаването на стабилната пазарна позиция на банката.