Няма отпуснати пенсии по новите правила. Това заяви социалният министър Бисер Петков след спешна среща при премиера по темата за новия начин за изчисляване на пенсиите.

Новите правила щели да са благоприятни за 60% от бъдещите пенсионери, за 30% ще има намаление, а за останалите няма да окаже влияние. Общото желание е да няма негативен ефект върху бъдещите пенсионери, стана ясно от думите на Петков.

Корнелия Нинова пита премиерско-волева република ли сме?

Корнелия Нинова пита премиерско-волева република ли сме?

Журналистите да присъстват на разговорите между Цветанов и Марешки искат от БСП

Иначе целта на реформата била да се спрат измамите с пенсионни документи. Волята на премиера е да не се допусне ощетяване на нито едно лице, изтъкна министърът.

НОИ отсече: Новата формула за изчисляване на пенсиите е справедлива

НОИ отсече: Новата формула за изчисляване на пенсиите е справедлива

Защитава намалението на пенсиите на около една трета от новите пенсионери

Разговори ще има за това как да се реши случаят.

Средства за пенсии в НОИ има, стана ясно от думите на шефа на осигурителния институт Ивайло Иванов. НОИ е готов да изчислява пенсиите и по двете формули, за да няма ощетени пенсионери. Щял да се търси и компенсаторен механизъм, за да няма ощетени. Това обаче ще наложи законодателни промени.

Човек, който не е доволен от работата си, може да я смени, коментира и вицепремиерът Томислав Дончев. За пенсионерите пенсията е единствен доход, затова и се създала суматоха. Никой няма да намалява пенсията дори на един пенсионер, каза той. Над 53 милиона лева иска да осигури кабинетът за великденски добавки. Даже Дончев се надява решението да бъде взето още тази седмица от Министерски съвет. Той увери, че кабинетът няма за цел да си пести 9 милиона лева от пенсиите на хората.

Синдикатите готови да изчисляват пенсии с молив и лист

Синдикатите готови да изчисляват пенсии с молив и лист

КНСБ: Една симулация се превърнала в спекулация