КФН отне лиценза за извършване на дейност като инвестиционен посредник на "Брокерс груп" АД, гр. София, съобщиха от пресцентъра на комисията.

Основание за отнемането на лиценза са констатирани системни нарушения на Закона за Публично Ппредлагане на Ценни Книжа, като към момента има влезли в сила наказателни постановления за 5 такива нарушения.

Инвестиционният посредник е осъществил продажба на 1 млн. броя компенсаторни инструменти, собственост на клиент на инвестиционния посредник, без съгласието на клиента.

Системно от посредника не са изпълнявали при първа възможност клиентски поръчки, а на двама такива не са заверяване копия от документите за самоличност на пълномощниците на клиентите.

Решението на КФН за отнемане на лиценза на "Брокерс груп" АД е взето с оглед защита на интересите на инвеститорите и цели гарантиране на стабилността и общественото доверие в пазара на ценни книжа.

"Брокерс Груп" АД е създадено като лицензиран инвестиционен посредник през 1999 г. и от тогава работи на капиталовия пазар, както и в сферите на корпоративните финанси.