НАП Бургас обяви публична продажба чрез търг с тайно наддаване на имоти, собственост на Димитър Желязков-Митьо Очите, който в момента излежава присъда за пране на пари.

За продажба са обявени два апартамента, магазини, складови помещения и гараж, намиращи се в град Несебър. Търгът ще се проведе на 30 юни в сградата на териториалната дирекция.

Имотите са закупени със средства, придобити по престъпен начин и са конфискувани в полза на държавата.

Условията за провеждане на търга, списъкът на вещите, продажната им цена и размерът на депозита са на разположение в сградата на ТД на НАП Бургас, както и на страницата на НАП в интернет www.nap.bg.

Проверката срещу Димитър Желязков започна през април 2007 г. Сред имуществото, което ще бъде отнето, са апартамент и два магазина в Несебър, нива в Бургас, имоти в с. Равда и четири автомобила.

На 10 февруари 2011 г. говорителят на Окръжна прокуратура в Бургас -Станимир Христов, съобщи, че Митьо Очите ще бъде освободен. Присъдата му е прекратена от Плевенската окръжна прокуратура, тъй като той лежи в затвора в Белене.

Припомняме, в началото на годината бургаски окръжен съд отхвърли искането на прокуратурата за увеличаване с още 2 години и 5 месеца затвор на присъдата срещу несебърския престъпен бос.