НАП - Бургас дава на търг два конфискувани автомобила от пияните или дрогирани шофьори. Това заяви говорителят на НАП в морския град Христо Узунов, цитиран от Нова телевизия.

Търговете са насрочени за началото на януари, уточни той. Това ще даде възможност на собствениците отново да придобият колите си.

Продажбите започват да се реализират след съдебни решения и присъда.

"Говорим за време от около три месеца. Началната тръжна цена от винаги е определена от вещо лице с експертна оценка", заяви още Узунов.

Очаква се 11 автомобила да бъдат обявени на търг. Сред тях 8 са на водачи, употребили алкохол. Шофьорите, които желаят да получат повече информация, могат да направят това в портала на НАП, допълни шефът на ТД - Бургас.

Припомняме, че до 24 ноември НАП-Бургас продаде чрез търгове 27 конфискувани в полза на държавата автомобили. Средствата, получени от тръжните процедури, са над 50 000 лева.

Близо 650 000 лева е стойността на внесените от местната приходна агенция средства от началото на годината в републиканския бюджет от продажби на конфискувани и отнети в полза на държавата недвижими имоти, моторни превозни средства и благородни метали.

Бургаските данъчни продават на търг отнети автомобили на пияни и дрогирани шофьори

Бургаските данъчни продават на търг отнети автомобили на пияни и дрогирани шофьори

Отчитат голям интерес към продажбите