БСП застава единна пред предизвикателствата на управлението. На първо място остава приемането на актуализацията на бюджета. Това написа тази вечер във "Фейсбук" вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова. 

Днес проведохме съвместно заседание на парламентарната група и министрите от квотата на "БСП за България". В тези трудни времена партията ни застава единна пред предизвикателствата на управлението, съобщи тя.

Правителството одобрило проекта за актуализацията на бюджета

Правителството одобрило проекта за актуализацията на бюджета

И без минстрите на "Има такъв народ"

Задачите са много, но за БСП на първо място остава приемането на актуализацията на бюджета, защото само така можем да се погрижим за пенсионерите и младите семейства, и да стимулираме икономиката.

Това са наши предложения, наша кауза и борба, и сме решени да ги доведем до край, написа още тя.

Припомняме, че ГЕРБ обявиха днес, че внасят вот на недоверие към правителството. 

"На тази мъка трябва да се сложи край“ – ГЕРБ внасят вот на недоверие

"На тази мъка трябва да се сложи край“ – ГЕРБ внасят вот на недоверие

Тази глава от българската политика ще е позорна

ГЕРБ са събрали всички нужни подписи за внасяне на вот на недоверие в парламента, като това ще стане още утре, увери председателят на парламентарната група на партията на Борисов Десислава Атанасова.

Дали са водени разговори с други парламентарни партии за подкрепа на вота на недоверие от ГЕРБ не уточниха, макар и питани от News.bg.

Няма да бъде подкрепена и актуализацията на бюджета, предложена от кабинета, категоричен бе по темата Томислав Дончев. "Няма никаква логика опозицията да подкрепя бюджета, освен в перата, засягащи социалните разходи."

Самата Нинова коментира преди дни теми като предсрочни избори и правителство на малцинството след трусовете в коалицията. 

"Правителство на малцинството е по-добре от предсрочни избори. Това е по-добрия вариант. Трябва да опитаме. Предсрочни избори може да са фатални." Това заяви вицепремиерът Корнелия Нинова в ефира на БиТиВи.

Лидерът на БСП заяви, че правителство на малцинството е необходимо, за да приемем актуализацията на бюджета. Тя определи това като задача номер едно. Ако това не се случи, ще се изправим пред огромен проблем, категорична бе Нинова.

Нинова: Предсрочни избори може да са фатални

Нинова: Предсрочни избори може да са фатални

Правителство на малцинството е по-добрия вариант