19 нови дружества ще бъдат включени в списъка на търговските дружества с държавно участие в капитала, при приватизацията на които се допуска плащане с непарични платежни средства.

Три от тях са с над 50 на сто държавно участие - „Монтажи" ЕАД, „Промишлено строителство холдинг" ЕАД и „Център за външноикономическа подготовка на кадри" ЕООД. За продажба ще бъдат предложени по 30% от държавното участие в „Промишлено строителство холдинг" и „Център за външноикономическа подготовка на кадри" и 20 на сто от „Монтажи".

Останалите 16 дружества, за които ще е възможна приватизация с непарични платежни средства, са с под 50% държавно участие. Това са: „Ангер" АД, „Балканкар-ЗПДЕА Г. Костов" АД, „Балканкар-Руен" АД, „Бор-ДП" АД, „В и ВГД оранжерии Петрич" ООД, „Дунавска коприна" АД, „Изкуство" АД, „Кариери и вародобив" АД, „Клас София" АД, „Мототехника-I" АД, „Плодпродукт" ООД, „Програмни продукти и системи" АД, „Севко" АД, „Сънитекст" АД, „Търговия на едро" ООД, гр. Червен бряг и „Фуражи" АД.

През миналата година са организирани три централизирани публични търга и един неприсъствен публичен търг, на които са предложени 301 миноритарни пакета, собственост на държавата, от 131 търговски дружества.