Общо 33 милиона касови бележки са регистрирани в играта на данъчните. В началото на юли фискалните бонове, които са регистрирани за участие в лотарията на НАП и Министерство на финансите възлизат на половин милиард лева.

От НАП съобщават, че до момента са спечелени 29 смарт телефона и 7 телевизора. В края на годината ще бъде връчена и голямата награда – чисто нов лек автомобил.

От приходната агенция констатират, че с напредване на времето интересът към лотарията расте.

По над 1,2 млн. касови бележки се регистрират седмично. По близо 5 млн. участват в месечните игри. Статистиката на лотарията показва, че 40 % от участниците са на възраст между 25 и 34 години.

Най-много регистрирани касови бележки средно на човек има в Разград – 267. След тях се нареждат Шумен и Видин с по 260 и Русе с 257 фискални бонове средно на потребител.

10 000 лв. е най-високата регистрирана сума до момента в лотарията. Най-ниската е 3 стотинки, показват още данните от статистиката на играта.

Всеки навършил 14 години може да участва в лотарията. Изискването е да има профил в сайта www.kasovbon.bg и регистрира валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г., напомнят от НАП.

Данъчните подчертават, че ограничения за вида на покупката няма. Няма и изискване за минимална и максимална стойност. Имената на победителите могат да се видят на сайта на лотарията www.kasovbon.bg.

От приходната агенция напомнят също, че е важно касовите бележки да се пазят до края на играта. Може да се пазят техни сканирани или фотокопия, тъй като печелившите ще получат награди срещу бележки.

На проверка ще подлежат всички търговци, издали печеливши касови бележки.