Още 20 млн. лв. се отпускат за изграждането на оградата по българо-турската граница. По време на днешното си правителство заседание кабинетът е одобрил допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за съоръжението.

Припомняме, че към момента цената на оградата вече надхвърля 150 млн. лева. По време на блицконтрола в НС преди две седмици вътрешният министър Бъчварова посочи, че липсва финансиране за последните 20 километра от оградата в Бургаска и Хасковска област.

До този момент са изградени 124 км и 128 км пътища, които са изключително важни за реакция при бежански натиск и за поддръжка на самото съоръжение, обясни тогава Бъчварова.

От "Дондуков 1" уточняват, че парите ще бъдат предоставени на областните администрации в Бургас, Хасково и Ямбол. Те ще ги използват, за да бъде продължено изграждането на съоръжението.

В съобщението до медиите се уточнява също, че граничната ограда е от изключително значение, за да може да се противодейства на нарастващия през последните години миграционен поток по българо-турската граница. С оградата се цели да се опазва държавната граница и да се овладее бежанската вълна.