Шивачките с неизплатени заплати от Дупница започват работа в съседни шивашки фирми. Това е един от резултатите на откритата преди седмица съвместната приемна на КНСБ и Омбудсмана в града.

От КНСБ информират, че всеки ден работници в града посещават Регионалият съвет на КНСБ Дупница за трудовоправни консултации, съвети за прекратяване на договор, подаване на заявления до НОИ, отпускане на гарантирани вземания и други.

Мая Манолова и синдикатите искат отмяна на текст от Кодекса на труда

Мая Манолова и синдикатите искат отмяна на текст от Кодекса на труда

Ако депутатите не са склонни на отмяна, то поне да направят промяна

В процеса на назначаването на шивачките КНСБ е съдействала за оформянето на необходимите документи за институции като Агенция по социално подпомагане, бюрото по труда и НОИ. Шивачките получават и съдействие на място за подаване на заявления до Териториалното поделение на НОИ за кандидатстване за обезщетения пред Фонд "Гарантиране на вземанията на работниците и служителите".

Приемната бе обещана от лидера на КНСБ Пламен Димитров при посещението му в Дупница. На 29 януари тя стана факт.

От Федерацията на независимите синдикални организации от леката промишленост пък са поели и активно изпълняват ангажимента да насочат работниците към фирми, които предлагат добри възнаграждения и условия на труд.

Ощетените работнички от Дупница подават заявления за неизплатените си заплати

Ощетените работнички от Дупница подават заявления за неизплатените си заплати

Над 100 работнички от Дупница вече са подали заявления