Действията на НАП по случая с "Емко" са основани изцяло на закона и нямат никаква връзка с процедурите около лиценза на дружеството, съобщиха от Националната агенция по приходите (НАП).

НАП и МВР влязоха в офиса на "Емко"

НАП и МВР влязоха в офиса на "Емко"

НАП проверява нещо в "Емко" и ние присъстваме, заяви Валентин Радев

Посещението на служители на НАП днес в офиса на дружеството в София е свързано с ревизия на трето лице, започнала от органите на приходната администрация през 2015 г., уточняват от данъчната инспекция.
През април 2015 г. НАП е запорирала поименни акции в капитала на "Дунарит", притежавани от третото лице. Запорът е вписан и в търговския регистър.

Финансовият директор на "Емко": Караниколов се държи като мащеха

Финансовият директор на "Емко": Караниколов се държи като мащеха

1300 души протестират с трансперанти пред Министерски съвет

През юни 2017 г. органите на НАП са установили, че основен акционер в "Дунарит" вече не е третото лице, а "Емко". Подобна промяна не би следвало да е възможна, защото прехвърлянето на акции, върху които е наложен запор не е допустимо от закона.

Съдът е спрял вписването на „Емко” като собственик на „Дунарит”

Съдът е спрял вписването на „Емко” като собственик на „Дунарит”

Фирмата остава собственост на Цветан Василев...

Публичните изпълнители на НАП-София са опитали неколкократно - писмено и чрез лично посещение в офисите на "Емко" в началото на септември 2017 г. да изяснят местонахождението на запорираните акции, за да бъдат иззети, каквото е изискването на закона, както и връзката на "Емко" с тях, информират от приходната агенция.

Връщат лиценза на "Емко"
Обновена

Връщат лиценза на "Емко"

Това едва ли ще спре протеста на работниците в София

Досегашните опити на служителите на НАП да получат отговор на въпросите са останали без резултат. За това е извършено посещение със съдействието на органите на МВР. Публичните изпълнители на НАП отново са поискали информация и предаване на акциите, но са получили отговор от персонала на "Емко", че не знае къде се намират ценните книги. За действията си от днес, 6 октомври, служителите на НАП са съставили протокол, съгласно разпоредбите на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК).