Пенсионерите искат индексиране на всички пенсии в страната и закон за възрастните хора. Това заяви най-масовата пенсионерска организация в България "Съюз на пенсионерите - 2004" по време на пресконференция на тема "За преизчисляване на пенсиите на българските пенсионери - изход в безизходицата".

Депутатите единодушно увеличиха минималната пенсия

Депутатите единодушно увеличиха минималната пенсия

Необходимите допълнителни средства за новите минимални размери са в размер 8,8 млн. лв. месечно

"Протестираме срещу дискриминационното отношение на Народното събрание да се увеличат само минималните пенсии в страната, без да се актуализират и индексират и останалите пенсии", заявиха от организацията по време на пресконференцията. Пенсионерите припомниха и за предизборните обещания на някои политически партии за минимална пенсия от 300 лева, "имаше обещания и за индексиране на пенсиите".

Пенсионерите скочиха и срещу решението на правителството не е обърнало внимание на предложението на БСП пенсиите да се индексират. Според тях издигнатите от тях депутати не обръщат внимание на техните проблеми.

По-високи пенсии предлагат от БСП, от ГЕРБ призовават за експертност

По-високи пенсии предлагат от БСП, от ГЕРБ призовават за експертност

33% са бедните възрастни хора у нас за 2015 година

"Не се обръща внимание на проблемите на пенсионерите. Положението, в което се намира българските пенсионери, е крайно критично", посочиха от "Съюза на пенсионерите - 2004".

"Пенсиите на българските пенсионери са най-ниски в Европа. Ако нашето правителство не погледне благосклонно към проблемите на пенсионерите, животът от тук нататък ще бъде малък ад за сегашните и бъдещите пенсионери".

Симеонов с ангажимент за актуализация на пенсиите

Симеонов с ангажимент за актуализация на пенсиите

Приетите нови размери на пенсиите, няма да доведат до промени в трансферите от държавния бюджет

Пенсионерите категорично заявиха, че трябва да има индексиране на пенсиите на всичките 2 милиона и 285 хиляди пенсионери, а не само на 800 хиляди. "Това е дискриминация", посочиха от "Съюза на пенсионерите - 2004" и добавиха, че в държавата ни трябва да се приеме и закон за възрастните хора.