Синдикатите договориха 10% увеличение на заплатите на миньорите в мина "Мини Марица Изток". Увеличението ще се раздели на 2 части. Първата част - 5% увеличение от четвъртото тримесечие на 2017 година. Втората част - 5% ръст на заплатите от началото на 2018 година.
За някои от служителите в мината, които по принцип взимат по-ниски заплати, увеличението ще бъде с около 100 лв. За други работници увеличението надминава 200 лв.

Симеонов дава сделка на "Мини Марица изток“ на прокуратурата

Симеонов дава сделка на "Мини Марица изток“ на прокуратурата

Променили цената вечерта преди сделката

Припомняме, първоначално ръководството планира заплатите да бъда вдигнати с 5%. По-големият ръст обаче беше договорен с министъра на енергетиката Теменужка Петкова и с участието на президента на КНСБ Пламен Димитров и председателят на миньорската федерация Валентин Вълчев.

Водещ геолог влиза в ръководството на "Мини Марица-изток" ЕАД

Водещ геолог влиза в ръководството на "Мини Марица-изток" ЕАД

Доц. Айданлийски е научен консултант на "Музейко"

Според Пламен Димитров заплатите в минната промишленост трябва да се увеличават, независимо от трудностите в сектора. Пример за това е увеличението на заплатите и в "Каолин", където възнагражденията нараснаха с до 16, в зависимост от заеманата длъжност. В "Асарел Медет" увеличението е с 5 на сто, което означава поне 100 лв. на работник.

В минно-добивната промишленост у нас работят 22 342 души.