Доцент Георги Айданлийски влиза в Съвета на директорите на "Мини Марица-изток" ЕАД. Той е един от водещите български учени в областта на геологията, съобщиха от ръководството на рудника.

Доцентът по Геология и геоинформатика в МГУ "Св. Иван Рилски" Георги Айданлийски ще замени Николай Диков в ръководството на най-голямото въгледобивно дружество в Югоизточна Европа. Решението бе взето от членовете на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ) на 10 март 2017 г.

Включването на експерт от висока класа в ръководството на "Мини Марица-изток" ЕАД се налага от необходимостта да се повиши ефективността на дружеството, както и във връзка с огромните предизвикателства, пред които е изправена въгледобивната индустрия в България и ЕС.

Георги Айданлийски е роден на 4 декември 1964 г. във Варна. Завършва МГУ-София като инженер геолог. От 1990 г. е преподавател в същия университет с над 10 500 аудиторни часа и 365 дни полеви практики досега.

От 2005 г. е доктор по Литология и доктор по Палеонтология и стратиграфия. Подобрявал е своята квалификация в България, Чехия, Финландия, Шотландия и Белгия. Притежава богат професионален опит като консултант и мениджър на проекти в сектора, работи и като научен консултант на "Музейко"-София. Георги Айданлийски владее писмено и говоримо английски и руски език.