Банково обслужване от нов тип предлагат новоизградените зони за самообслужване на ПроКредит Банк, съобщи money.bg.

Те разполагат с набор от автоматизирани машини, които позволяват на клиентите да извършват най-често използваните банкови операции сами и по всяко време - без да чакат да бъдат обслужени или в извън работното време на банката.

Съчетанието от банкови услуги на самообслужване на практика прави ПроКредит Банк единствената банка, която предлага на клиентите си неограничена възможност да използват основни банкови услуги самостоятелно.

В зоните за самообслужване ПроКредит Банк предлага на клиентите си сигурен денонощен достъп до банковите им сметки чрез терминал за интернет банкиране, връзка с телефонен център, както и възможност да внасят по сметка в банката или теглят пари в брой, да разпечатват извлечения или нареждат плащания по банков път.

„Знаем, че бизнесът не може да чака, за да бъде обслужен за рутинна банкова операция като вноска по сметка или разпечатването на извлечения например. Затова създадохме условия те да ползват тези основни банкови услуги освен на гише в банката, но и сами - в зоните за самообслужване", споделя Светлозара Сиракова, ръководител отдел „Банкови услуги" в ПроКредит Банк.

Новите зони за самообслужване на ПроКредит Банк са специално пригодени за нуждите на основната целева група на банката, а именно малките и средните предприятия. Те могат да се използват от фирми с търговски обекти, които внасят дневния оборот след изтичане на работния ден или за разплащане с доставчици.

В същото време, в зоните за самообслужване, и частните лица могат да използват основните банкови услуги без да е необходима консултация и специално обслужване от банков служител - достъп до интернет банкиране, теглене и внасяне на пари в брой, прехвърляне на средства по сметка, разпечатване на извлечение, подпечатване и подаване на платежни нареждания и пр.

Вече работят четири напълно оборудвани зони за самообслужване, които банката изгради в София и Пловдив. Предстои откриването на нови, както в салоните на избрани клонове в цялата страна, така и на самостоятелни локации.

Зоните за самообслужване на банката са отворени - 24 часа, 7 дни в седмицата. Достъпът до помещенията е напълно свободен и се осигурява посредством банковата карта.