Основните средства от бюджетния излишък да се вложат в направления, в които има контрол, каквото е модернизацията на инфраструктурата.

Около това мнение са се обединили предстватели на работодателски организации, представено от председателя на Българската стопанска камара Божидар Данев.
Днес той участва в среща с членове на ВС на БСП.

Българската стопанска камара е категорично против от излишъка да се плащат средства за хора в трудоспособна възраст, които не искат да работят и да се квалифицират, особено в контекста на недостиг на квалифицирана работна ръка.

Деловите среди препоръчват администрацията да се сертифицира по ИСО. "По този начин ще станат ясни процедурите и отговорностите на администрацията, посочи още председателят.

Според председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев спорен е останал въпросът за двата процента намаляване на осигурителните вноски.

Според бизнеса има възможност за по-голямо намаление, а според финансовото министерство в средносрочен план подобно намаление може да доведе до данъчна нестабилност.
Велев информира, че през следващите три години осигурителните вноски се запазват в съотношение 60 на сто за работодателя и 40 на сто за работника.

Заместник-председателят на БТПП Цветан Симеонов посочи, че според бизнеса засега ДДС не е необходимо да се променя при условие, че данъчната администрация подобри работата си.

Анкета между членове на организацията е показала, че 30 на сто от бизнесмените продължават да има проблем със сроковете за възстановяването на данъчния кредит.