323 заключения за несъответствиe в декларации, подадени пред Публичния регистър през 2016 г., са установени от Сметната палата, съобщават от одитиращия орган.

Установени са 252 заключения за несъответствия при ежегодните декларации и 71 заключения за несъответствия при встъпителните и финални декларации.

Председателят на Сметната палата уведомява за несъответствията изпълнителния директор на Националната агенция за приходите и шефа на ДАНС.

Сметната палата е публикувала списък на лица, заемащи висши държавни и други длъжности с ежегодна декларация или уведомление, подадени през 2016 година. Публикуван е и списък с встъпителни и финални декларации, подадени от 1 януари до 13 септември 2016 г., за които проверката е приключила със заключение за несъответствие.

19 висши държавни служители не са подали имуществени декларации в срок

19 висши държавни служители не са подали имуществени декларации в срок

Сметната палата публикува декларациите

От одитиращия орган уточняват, че списъкът е в два раздела. Първият раздел съдържа заключенията за несъответствие при ежегодните декларации и уведомления, а вторият - при встъпителните и финални декларации.

За всички останали лица, които са подали ежегодни, встъпителни и финални декларации проверката е приключила със заключение за съответствие.

Общо 14 261 лица с ежегодна декларация или уведомление са били проверени. 743 са проверените, подали финална или встъпителна декларация до 13 септември 2016 година.

От Сметната палата посочват, че проверката на имуществените декларации освен задължените лица, обхваща и техните съпруг/а и децата, които все още не са пълнолетни.