За последните 8 години в клиниката по детска урология и травматология в "Пирогов" са оперирани около 10 деца с аномалия на пикочния мехур.

Данните представи шефът на детската урология в Пирогов д-р Стоян Пеев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Припомняме, в началото на месец март лекари от "Пирогов" спасиха дете с рядка аномалия. Била е извършена сложна интервенция на момче в неонатална възраст, родено с екстрофия на пикочен мехур. По време на операцията лекарите са изградили нов пикочен мехур и са извършили сложна реконструкция на тазовите кости. Операцията е продължила над 12 часа.

Лекарите винаги са доволни, когато има положително развитие от операцията и труда, които са положили. Според шефа на детската урология в "Пирогов" ще има добър ефект от самата операция, защото детенцето трябва да бъде достатъчно силно, за да му се радват мама и тати. Д-р Пеев увери, че ще продължат да наблюдават детето, но ще се наложат още няколко операции.

Лекари от "Пирогов" спасиха дете с рядка аномалия

Лекари от "Пирогов" спасиха дете с рядка аномалия

Те са изградили нов пикочен мехур при 12-часова операция

Лекарят акцентира, че винаги стават грешки, какво в медицината и любовта, но увери, че медиците полагат възможно най-нужните грижи и операциите, които се извършват се правят по най-добрия стандарт.

Д-р Пеев поздрави всички здравни специалисти по случай Световния ден на здравето - 7 април и всички участници и хора, които се грижат за здравето на българския народ.

По думите му здравето е най-важната ценност, а нашите деца са най-ценните, за които се стараем да даваме най-добрите грижи. Децата ни и ние не сме болни, категоричен е медикът и допълни, че при децата е много важна профилактиката.

Д-р Пеев все пак отчете, че всеки отива на лекар в крайна нужда и това трябвало да се промени.