Поради високата заболеваемост в страната, днес в 142 училища няма да се провеждат учебни занятия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).

161 училища са в „дървена и грипна ваканция“ в петък

161 училища са в „дървена и грипна ваканция“ в петък

В 40 училища в област Перник все още е преустановен учебният процес

Учебният процес е преустановен в 116 училища в област Пазарджик. Това ще е така от 19 до 23 януари 2018 година поради обявената грипна епидемия.

В област Благоевград няма да работят 17 училища заради високата заболеваемост на учениците. Грипната епидемия там ще продължи до 24 януари, сряда, като има възможност този срок да бъде увеличен.

От 19 до 24 януари няма да работят и 2 училища в област Враца. Става въпрос за СУ "Васил Воденичарски" в село Хайредин, Обединено училище "Св. Св. Кирил и Методий" в село Краводер. До 22 януари занятия няма да има и в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в село Малорад, но там почивката за учениците са налага поради непредвиден ремонт на отоплителната инсталация.

Удължиха грипната ваканция в Пернишко

Удължиха грипната ваканция в Пернишко

Грипната епидемия в областта беше обявена на 12 януари

Поради висока заболеваемост няма да се учи от 22 до 24 януари и в ПГСС "Св. Георги Победоносец", град Суворово, област Варна.

От 22 до 24 януари няма да учат и четири училища в Пловдивска област - ОУ "Св. Св. Кирил и Методий - село Стрелци, НУ "Св. Св. Кирил и Методий"- село Борец, СУ "Христо Смирненски"- град Брезово, и ПГ "Зл. Бояджиев"- град Брезово.

До 24 януари продължава и грипната ваканция за СУ "Васил Левски" - град Опака, област Търговище.

Стара Загора е пред грипна епидемия

Стара Загора е пред грипна епидемия

Здравните инспектори отчитат висока заболеваемост в община Димитровград