В пазарджишката болница почина 43-годишен мъж от Пещера, диагностициран с COVD-19, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на болницата в Пазарджик.

Пациентът постъпил в Инфекциозно отделение на 29 март с грипоподобни симптоми. Първата му проба за COVID-19 била отрицателна. В ранните часове на 2 април, след като състоянието му се влошава, е преместен в интензивния сектор.

7 нови установени с коронавирус, шест от тях приети в болница

7 нови установени с коронавирус, шест от тях приети в болница

Към момента 230 са пациентите, които са в болница

Мъжъ е бил с прогресираща дихателна недостатъчност, която е довела до нужда от интубация и поставяне на апаратна вентилация.

"В Ковид реанимацията са започнали необходимите терапевтични и диагностични мероприятия. В продължение на 10 дни при него има 24-часов екип от анестезиолози и реанимационни сестри, които в тясно сътрудничество с лекарите от Инфекциозно отделение успяват да приложат лечение, което да подобри състоянието на 43-годишния мъж. Така се стига до отбиване от апаратна вентилация с последваща успешна екстубация", се казва в съобщението на болницата.

Състоянието на пациента е било стабилно за повече от едно денонощие, но тази сутрин рязко се влошава. Малко след 10 часа е издъхнал с тежка клинична картина на масивна белодробна емболия, е становището на лекарите.

Мъжът е имал и придружаващи заболявания -хипертония (високо кръвно) и незадоволително контролиран диабет.