Известният нефролог от Александровска болница проф. Борис Богов е уволнен и като лекар, съобщават от "24 часа".

Не са посочени мотиви за изненадващото освобождаване.

Днес професорът е бил извикан от ръководството на лечебното заведение и му е бил даден за подписване документ, според който дори няма предизвестие за уволнението.

Лекари от "Александровска" твърдят, че проф. Богов е отказал да подпише документа и вероятно адвокатите му ще оспорват освобождаването му от длъжност.

След два неуспешни опита: Александровска болница вече е с ново ръководство

След два неуспешни опита: Александровска болница вече е с ново ръководство

Повече от месец след излъчването му от здравния министър

Преди няколко месеца служебният здравен министър Стойчо Кацаров изпрати проверяващи в Александровска болница, където проф. Богов беше директор, формално заради сигнал на един от членовете на борда доц. Александър Оскар, който през последните 4 години беше в управлението на лечебното заведение.

Впоследствие от здравното министерство съобщиха, че са открили нарушения, поради което проф. Борис Богов беше уволнен като директор на болницата и негово място беше назначен д-р Атанас Атанасов.

Трагично финансово състояние на Александровска болница установиха в МЗ

Трагично финансово състояние на Александровска болница установиха в МЗ

Констатирано е и грубо нарушаване на правилата за работа на Съвета на директорите

Прокуратурата обаче не откри престъпления в "Александровска" под ръководството на проф. Богов и върна на здравното министерство доклада на "Вътрешния одит" с отказ да образува досъдебно производство за престъпление от общ характер, както и за безстопанственост или нанесени вреди от страна на ръководството на болницата.

Независимо от това обаче проф. Богов не беше възстановен на директорския пост, а впоследствие беше понижен и от средата на септември не е началник на Клиниката по нефрология, а редови лекар. От ръководството на лечебното заведение мотивираха решението си с преструктуриране на болницата, при което трите клиники - по нефрология, по нефрология и трансплантации и по хемодиализа, се сливат в една.