Българският лекарски съюз даде началото на Национална информационна кампания "Не на насилието".

Инициативата "Не на насилието" цели да активизира на широката общественост срещу насилието и агресията срещу медицинските лица. Кампанията предвижа редица активности, чрез които да допринесе за въвеждането на мерки за превенция на агресия над медици, както и за налагане на бързи и адекватни наказания за хора с доказана вина.

За символичен протест в подкрепа на лекарите, призовават от БЛС

За символичен протест в подкрепа на лекарите, призовават от БЛС

Мафиотските инквизиции и насилие не за здравословни за нацията ни

Като част от кампанията, БЛС е изготвил анкетни формуляри както за медицински лица, така и за пациенти. Анкетата има за цел да проследи нагласите на обществото относно проблемите с агресията срещу медицинското съсловие. Анкетата може да намерите тук

Анкетата е анонимна. БЛС призовава лекарите и пациентите, които попълват анкетата, да бъдат максимално обективни, за да може спрямо резултатите да се направят реални изводи за ситуацията в страната ни по този въпрос. Резултатите от анкетите ще бъдат публикувани в рамките на месеците август и септември на сайта на Българския лекарски съюз.

Настройват паник бутоните да пращат сигнали директно към полицията

Настройват паник бутоните да пращат сигнали директно към полицията

В София работят 28 екипа на спешна помощ. Трябвало да са 60

Партньори на БЛС в инициативата са пациентските организации "Заедно с теб". Активистите в българското здравеопазване също призовават желаещите да попълнят адекватно анкетата, както и да запазят доверие и уважение в медиците ни, а при нарушения да сигнализират компетентните институции.