За символичен протест на 7 юли срещу насилието над медици призовават от Българския лекарски съюз. Протестът да се изрази със синя панделка с надпис "НЕ НА НАСИЛИЕТО".

Тя да се носи на 7 юли през целия ден, в израз на съпричастност към лекарите, пострадали от насилие като израз на негодувание срещу позорното поведение на извършителите на престъпленията, предлагат от гилдията.

"Зачестилите случаи в последно време на проявена агресия срещу медицински лица са меко казано тревожни. Тези актове на насилие излязоха извън контрол и придобиха измерения, които са категорично неприемливи за една правова и цивилизована държава. Сегашното положение на мафиотски инквизиции и насилие не е здравословно за нацията ни и е наш дълг, като лекари, като хора, да се обединим и да положим всички усилия за да предотвратим недопустимото и грозно посегателство срещу медицинското съсловие", се казва в призива за символичния протест на 7 юли.

Мъж преби акушерка, минути след като стана баща

Мъж преби акушерка, минути след като стана баща

Искал на всяка цена да вземе плацентата, не попитал за бебето и майката

От съсловната организация са потресени от поредния случай на агресия, на безочливо поведение над медицинско лице в болница "Шейново", когато баща на новородено бебе преби акушерка, защото искал да вземе плацентата на детето си, но не се поинтересува от състоянието на родилката и на бебето. Тежкият побой над д-р Албена Гагова, всепризнат АГ специалист и уважаван медик, е поредния израз на осъдително и недопустимо поведение към медик, пишат от БЛС.

Задържаха мъжа, нападнал акушерка в столичната болница "Шейново"

Задържаха мъжа, нападнал акушерка в столичната болница "Шейново"

Стоянов внезапно ѝ нанесъл удар в главата и жената паднала

Агресията срещу лекар е израз на човешка примитивност и заслужава най-сурово законово наказание, се казва в призива.

“Ще ви убия”, крещял нападателят на медицински екип в Бургас

“Ще ви убия”, крещял нападателят на медицински екип в Бургас

Прокуратурата иска постоянен арест

От БЛС апелират всеки един от Вас, да подкрепи д-р Албена Гагова и всички пострадали от насилие медицински специалисти, като сложите символ - синя панделка "НЕ НА НАСИЛИЕТО", на 7 юли през целия ден.

Тийнейджър нокаутира водач на линейка

Тийнейджър нокаутира водач на линейка

Случаят е предаден на пловдивската прокуратура

Нека всички да бъдем по-човечни един към друг, да оценяваме труда на ближния и сами да се опитаме да създадем условия за по-добър живот, призовават от Лекарския съюз.