Болниците са много добре подготвени, заредени, но обстановката в София продължава да бъде сложна. Това заяви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов на брифинг в Министерския съвет, посветен на актуалните седмични данни за коронавируса.

Той запита какво е по-различно от брифинга на Цветница със сега? Тогава имало стриктни мерки, които да се спазват, а сега хората решили, че вече това не ги касае. Ние правим всичко, което е по силите ни, никой няма да бъде оставен на улицата, всички ще бъдат прегледни, ще им бъде предписано лечение и ако се налага, ще бъдат приети в болници, подчерта проф. Балтов.

Проф. Ангелов: Къде сбъркахме със "зелените коридори"?

Проф. Ангелов: Къде сбъркахме със "зелените коридори"?

Ако няма доверие в държавата, няма да стигнем доникъде, ядосва се здравният министър

Спазвайте мерките, носете маските и направете така, че да не затрудните системата още повече, призова проф. Балтов хората. Заболелите се крият, не се съобщават, продължават да заразяват и да ходят на работа, което натоварва допълнитено системата. Ние не бягаме от нашата отговорност, но нека обществото поеме своята, настоя директорът на "Пирогов".

Здравният министър заяви, че където установи, че не се спазват мерките и препоръките, ще има промени. Вече има опровержение и на хипотезата, че щом човек изкара коронавируса, щял да има имунитет за цял живот.

Преболедувалите COVID-19 не са недосегаеми, предупреждава Балтов

Преболедувалите COVID-19 не са недосегаеми, предупреждава Балтов

Още имало хора, които вярват, че вирусът е теория на конспирацията