Състоянието на Теодора Маджарова, онкоболната българка, настанена в бразилска болница, остава тежко.

Това информира съпругът на жената - Александър Русанов пред БНТ. Теодора е много отпаднала и през цялото време спи, обясни той.

Припомняме, през месец март българката заминава за Бразилия като последен опит да лекува тежко онкологично заболяване. Теодора посещава местен лечител, след което състоянието й се влошава.

Онкоболна българка не може да се прибере в България заради състоянието си

Онкоболна българка не може да се прибере в България заради състоянието си

Авиокомпаниите не искат рискови пътници или предлагат билети за 50 000 евро

Към момента не се намира доктор, който да подпише документи, че жената може да издържи пътуването до България.

"Според лекарите тя трябва да пътува единствено и само придружавана от медицински екип и медицинско оборудване. Трябва да е в легнало положение, защото тя не може да стои на нормално пътническо място в самолета", обясни Александър. Той разказа още, че от една седмица посолството в лицето на консула Магдалена Илиева се опитва да се свърже с всички авиолинии.

"Това се оказва някакво невъзможно предизвикателство. Просто в Бразилия, всичките им офиси се оказват много отдалечени от централите и по никакъв начин не оказват съдействие. Или не ти дават отговор или дори отказват", споделя съпругът на Теодора.

По думите на Александър авиокомпаниите в Бразилия не се съгласяват да транспортират жената, независимо положените от нашето консулство усилия.