Извършени са промени в състава на Съвета на директорите на МБАЛ "Лозенец" ЕАД. Считано от 19 януари 2022 г. в управителния съвет влизат д-р Христо Стоянов и Станимир Михайлов.

Д-р Стоянов е избран от Съвета на директорите и ще заеме поста изпълнителен директор на лечебното заведение. До този момент той е заемал длъжността началник на спешно отделение и заместник-директор по медицинската дейност в болницата.

Станимир Михайлов е независим член и председател на Съвета на директорите. По образование е финансист. Притежава дългогодишен опит във финансови институции.

Представител на държавата пък е магистър-фармацевт Орлин Недев. Той е държавен експерт в Министерството на здравеопазването.

Болница "Лозенец" отрече обвиненията за финансови злоупотреби

Болница "Лозенец" отрече обвиненията за финансови злоупотреби

Стойчо Кацаров изнесе информация

Този борд е назначен за срок до провеждането на конкурс, в съответствие с реда на Закона на публичните предприятия.

Припомняме, настоящото ръководството на Болница "Лозенец" бе назначено след отстраняване на предишното заради изнесените данни за извършени незаконни трансплантации на органи. Служебният министър Стойчо Кацаров предаде документите на прокуратурата по случая. И това ръководство обаче влезе в конфликт с МЗ по времето на Кацаров, когато той обяви идеята си болница Лозенец да се слее с Педиатрията и по този начин да се постигне някакъв напредък за изграждане на Национална детска болница. Първото нещо, което направи редовния министър Асена Сербезова бе да замрази процедурата по сливане и да поиска повече информация.

МЗ предложи детската болница да се строи в двора на Правителствена болница

МЗ предложи детската болница да се строи в двора на Правителствена болница

Дворът на болницата разполага с над 160 декара терен