Болницата в Пещера продължава да приема пациенти и да работи нормално, съобщи БНР. Само вътрешното отделение е затворено. Там бяха потвърдени три положителни проби за коронавирус.

Целият медицински персонал е под карантина заедно с останалите пациенти на отделението, каза директорът на болницата д-р Стоил Апостолов. "Двадесет и двама души персонал и 14 пациенти. Притеснение е, защото все пак това е толкова много персонал настанен", обясни д-р Апостолов. 

Болници откриват дарителски сметки за респиратори и дезинфектанти

Болници откриват дарителски сметки за респиратори и дезинфектанти

Респиратора е една от най-дефицитните стоки в света

Затвореното вътрешното отделение, е на два етажа. Там на единия етаж са настанени пациентите, а на другия етаж е настанен персоналът и им се доставя храна и вода само по определен начин.

"Имат всички необходими условия с изключение на това, че не могат да осъществяват контакт с близките си, освен по телефона", допълни д-р Апостолов.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".