Закъсняха много с мерките. Най-големите институти в Европа, споделиха колегите, се очаква 60-70% от населението на Европа да прекара този вирус. Някои казаха, че си измисляме този проблем "коронавирус". Както каза и президенът Макрон - освен коронавируса има и петролна криза. Кристин Лагард заяви, че се задава не по-малка, а по-голяма рецесия. Това заяви премиерът Бойко Борисов след видеозаседанието с лидерите на ЕС за мерките за коронавируса.

Коронавирус и в София
Обновена

Коронавирус и в София

Двама души са настанени в "Пирогов"

Той разкри, че има още два случая на коронавирус у нас - вече са общо шест. Борисов поясни, че случаите са установени в "Пирогов". Премиерът уточни, че заразените не са пътували в чужбина.

"До една държавите-членки се изказаха срещу забраните за износ на медицински изделия. Дори думата солидарност, която много обичаме да употребяваме - аз им казах, ни най-малко не виждам солидарност в момента", каза Борисов.

Румен Радев призова да не се поддаваме на паника и страх от коронавируса

Румен Радев призова да не се поддаваме на паника и страх от коронавируса

Той настоя и да не се допуска парализа на икономиката

"Изключително считам, че работим по българската поговорка "помогни си сам, за да ти помогне Господ". Вече се тестват в няколко фирми облеклата, в лабораторията на военните да минат тестовете. За да сме сигурни, когато ги раздаваме, че това е което ни трябва", обяви Борисов.