БСП-съветниците се надяват кредитори и персонал в казанлъшката болница да имат търпение. "Незабавна финансова помощ за казанлъшката болница няма да има. Днешното решение на мнозинството на ГЕРБ в местния парламент не извежда спешно болницата от финансовите проблеми", съобщават в позиция на общинските съветници от БСП.

Те са категорични, че решението на Общинския съвет да се дари имот от 7 795 кв.м. с прогнозна стойност 200 хил. лв., обрича МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" на няколкомесечни процедури и разходи, докато се финализира евентуалната му продажба и постъпят реални парични средства.

Лекари от Казанлък дадоха 10-дневен срок на Ананиев

Лекари от Казанлък дадоха 10-дневен срок на Ананиев

Ако проблемът с недостига на средства не бъде решен, излизат на протест

"До целта - финансово подпомагане на здравното заведение, имаше пряк път: гласуване на 200 хиляди лв. от бюджета, платими на 10 равни вноски по 20 хиляди лева месечно, считано от март", това е предложеното, което не е подкрепено от Общинския съвет.

Групата на левицата не разбира мълчанието на съветниците, които заявяват, че милеят за болницата, а я оставят в дългосрочни процедури за разпореждане с дарения имот. 

"Междувременно медицинските сестри, подкрепени от лекари и синдикати, се вдигат отново на протест в 12 часа утре, 1 март, със искания за по-достойни условия на труд и адекватно заплащане", допълват те.

"Безропотното мълчаливо гласуване на "Експерти за Казанлък", ДПС , ББЦ, БДЦ и РФ доказват безпринципната им зависимост от ГЕРБ", обясняват съветниците от БСП.

Борисов обеща, докато е на власт, да не закрива болници

Борисов обеща, докато е на власт, да не закрива болници

Премиерът не приема сестри и лекари с години стаж, да се чувстват изоставени и забравени