Хората трябва да запазят изградената дисциплина срещу разпространението на коронавируса За това призова д-р Радосвет Горнев, оглавяващ Клиниката по обща хирургия в болница "Лозенец", предаването "Денят ON AIR" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че навременното прилагане на мерките е дало резултат.

По-рано стана ясно, че правителството няма да удължава извънредното положение, но ще бъде внесен законопроект за изменение на Закона за здравеопазването. Той ще позволява на здравния министър и на държавния здравен санитарен инспектор да установяват мерки за преодоляване на епидемиологичната обстановка.

"Имам надежда, че ще се върнем към нормален живот, но това зависи от нашата дисциплина, защото ние като държава въведохме съвсем навреме ограничителните мерки, но те не бяха толкова драстични. Сега е много нужно да запазим тази дисциплина и да излезем час по-скоро с възможността да направим изводи за това как здравната система устоява на удара." - коментира д-р Горнев.

4 положителни проби за COVID-19 в Брягово, тестват всички дошли от Нидерландия

4 положителни проби за COVID-19 в Брягово, тестват всички дошли от Нидерландия

Две жени дошли с такси...

Според него, голямото предизвикателство пред медицината е това, че този вирус действа по различен начин в различни части на света.

"Рано е да се дават изводи за това как сме се справили като държава, здравна система и общество, защото не сме избягали от този огромен проблем, който ни се стовари. Ще дойде време за изводи и те трябва да бъдат много сериозни." - посочи д-р Радосвет Горнев.

България се включва със 100 000 евро за ваксина срещу COVID-19

България се включва със 100 000 евро за ваксина срещу COVID-19

България подкрепя дейността на ООН и международните институции