Министерският съвет на България прие решение да промени представителите на държавата в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Според решението, Михаил Околийски ще заеме мястото на председателя на НЗОК. Останалите представители на държавата в Надзорния съвет ще бъдат Илко Гетов, Георги Клисурски и Румен Спецов.

Михаил Околийски в момента е заместник-министър на здравеопазването, като през последните години той е управлявал офиса на Световната здравна организация в България и е работил като доцент в Националния център по обществено здраве и анализи. Има и експертен опит в областта на психичното здраве.

Илко Гетов, който също е заместник-министър на здравеопазването, е бил председател на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти. Той също е работил в Българския фармацевтичен съюз и е професор в Университета "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас.

Георги Клисурски, заместник-министър на финансите, е бил председател на Съвета на директорите на "България Хели Мед Сървиз" ЕАД и съветник на вицепремиера по европейските фондове и министър на финансите (От декември 2021 г. до юли 2022 г.). Той има опит в икономическата консултация и в областта на сливанията и придобиванията на компании.

Румен Спецов, изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП), също ще бъде представител на държавата в Надзорния съвет на НЗОК. Той е работил в НАП за много години и има опит в данъчната политика и защитата на националната сигурност.

Назначиха пет нови зам.-министри към МОСВ, МИР и ММС

Назначиха пет нови зам.-министри към МОСВ, МИР и ММС

Това съобщи пресцентъра на МС