Депутатите от здравна комисия решиха единодушно на следващото си заседание да изслушат здравния министър Петър Москов по въпросите, свързани с дейността на Фонда за лечение на деца в чужбина.
Предложението направи председателят на здравната комисия Даниела Дариткова във връзка с протестите и общественото напрежение около дейността на фонда.

Припомняме, че родители и неправителствени организации поискаха оставката на проф. Владимир Пилософ, председател на фонда, заради забавяне на процедурите и липса на диалог.
С тях се срещна заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, който заяви, че с новия правилник за дейността на фонда срокът за произнасяне на експертите ще е една седмица, а здравното министерство щяло да работи непрекъснато за подобряване дейността на Център „Фонд за лечение на деца”, който е на пряко подчинение на здравния министър.

След проверка Министерство на здравеопазването публикува съобщение, в което опровергава твърденията, че директорът на фонда е подменял решения на Обществения съвет.
Самият проф. Пилософ отрече обвиненията, отправени от родителите.